Hatha Yoga

Mijn lessen bestaan uit asana's (houdingen), ademoefeningen en een eindontspanning

De yogales is voor iedereen en vooral om te ontspannen, door niks helemaal niets, tijd voor jezelf. 

Iedereen is ander welkom; Ervaring met yoga is zeker niet nodig. 

Elke les bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zitde en liggende houdingen. De klassieke hatha-yoga-houdingen voer je eigen dynamische uit, als voorbereiding tot de statische houding. We voeren asana's, soepel, maar ook sterk blijft. Deze oefeningen kunnen je helpen om vb vastzittende spieren los te maken, je houdingen te verbeteren, ...

Alle bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom komen aan bod. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De oefeningen van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. De oefeningen bieden de mogelijkheid om te verkennen, te respecteren en mogelijk te verleggen als je dat wilt en kunt. Het gaat niet om de prestatie; je bent uit een les wat voor jou van belang is. 

Daarnaast is er ook een concentratie van ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie, waardoor een complete ervaring ontstaat. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. De les eindigt met een heerlijke uitkomst voor je lichaam en geest tot rust komen. Ontspanning na inspanning. 

Ik geef Hatha yoga vanuit de filosofie van Saswitha.
Kenmerkend voor deze lesstijl is de manier waarop je moet verbinden. Is het rustig rustig, zijn ook je advertenties rustig. Zijn je berichten rustig, word ook je adem rustig en managementst.

Je lichaam en je adem leren beheersen, dat zijn de essentiële pijlers van mijn yogalessen.
De adem is de dragende kracht van elke beweging. Door concentratiebeperking heeft een meditatieve aandacht tot zijn beschikking.

Je kan de Hatha yogalessen in Korbeek-Dijle (Kreakatau) op:
 Maandag:    20u - 21u15 (Jaarprijs: € 390 van sept - dec: € 150 / jan - juni: € 262)
 Woensdag : 10u - 11u30 (Jaarprijs: € 425 bestelwagen sept december: € 169 / jan - juni: € 286)

Je kan de Hatha yogalessen in Leuven op:
Maandag: 10u - 11u30 (Jaarprijs: € 400 van sept dec .: € 156 / jan - juni: 273)

Je kan de Hatha yogalessen in Heverlee op:
Vrijdag:    13u - 14u15 [Jaarprijs € 400 van sept-dec: € 156 / jan - juni: € 273 


Je schrijft in voor het hele schooljaar of voor een reeks (sept-dec / jan - juni), maar je kan tijdens de reeks ook nog instromen, als er nog een plekje vrij is. 

Kom je graag eens proberen, meld je dan aan voor een proefles (€ 10).