Hatha Yoga

Mijn lessen bestaan altijd uit asana's (houdingen), ademoefeningen en een eindontspanning

De yogales is voor iedereen en voornamelijk bedoeld om te ontspannen, even helemaal niets,  tijd voor jezelf. 

Iedereen is hierbij welkom; Ervaring met yoga is zeker niet nodig. 

Elke les bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. De klassieke hatha-yoga-houdingen  voer je eerst dynamisch uit, als voorbereiding tot de statische houding.  We voeren asana's uit waarbij het lichaam soepel, maar ook sterk blijft. Deze oefeningen kunnen je helpen om vb vastzittende spieren los te maken, je houdingen te verbeteren, ...

Alle bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom komen aan bod. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. De oefeningen bieden je de kans jouw grenzen te verkennen, te respecteren en eventueel te verleggen als je dat wilt en kunt.  Het gaat niet om de prestatie; je haalt uit een les wat voor jou van belang is. 

Daarnaast is elke les een aaneenschakeling van ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie, waardoor een complete ervaring ontstaat. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf.  De les eindigt met een heerlijke ontspanning waarbij je lichaam en geest tot rust komen. Ontspanning na inspanning. 

Ik geef Hatha yoga vanuit de filosofie van Saswitha.
Kenmerkend voor deze lesstijl is de manier waarop je de adem gebruikt als middel om in jezelf de verbinding te ervaren. Is je adem rustig, zijn ook je gedachten rustig. Zijn je gedachten rustig, wordt ook je adem rustig en beheerst.

Je lichaam en je adem leren beheersen, dat zijn de belangrijkste pijlers van mijn yogalessen.
De adem is de dragende kracht van elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling.

Je kan de Hatha yogalessen volgen in Korbeek-Dijle (Kreakatau) op:
 Maandag:   20u - 21u15  (Jaarprijs: € 387.5 of sept - dec: €162.5 / jan - juni: €250)
 Woensdag: 10u - 11u30 (Jaarprijs: € 395 of sept- dec: €169 / jan - juni: 260)

Je kan de Hatha yogalessen volgen in Heverlee  op:
Maandag: 10u - 11u30  (Jaarprijs: € 395 of sept- dec: €169 / jan - juni: 260)
Vrijdag:    13u - 14u15  [Jaarprijs € 350 of sept-dec: €150 / jan - juni: €225) 


Je schrijft in voor het hele schooljaar of voor een reeks (sept-dec  of jan - juni), maar je kan tijdens de reeks ook nog instromen, als er nog een plekje vrij is. 

Kom je graag eens proberen, meld je dan aan voor een proefles (€10).