“Yoga maakt al van kinds af aan deel uit van mijn leven.”

 
 

Cin Sommerijns

Ik ben Cin Sommerijns, 39 jaar en mama van 3 schatten, Niel (2007), Ceres (2009) en Elias (2017). 

Yoga maakt al van soorten uit deel mijn leven. Als 10-jarig meisje volgde ik kinderyoga. Ik vond het heerlijk en had de microbe al snel te pakken. Vele jaren en twee kindjes later, mezelf ik de kinderyoga-opleiding, wil ik wou ook zelf yoga gaan geven en kinderen (en later ook volwassenen) laten voelen wat yoga met je kan doen van voor je kan doen.

In de hectiek van het alledaagse leven durf ik mezelf al eens voorbij te hollen, blijf ik maar bezig en spring ik van haar naar der, zonder even stil te vallen. Daarom doet yoga me zoveel deugd, ik neem dan wel de tijd om stil te zitten, bewust te ademen en te voelen. Yoga houdt dus niet alleen mijn lichaam sterk en lenig, maar zorgt mee voor roest. Op weinig andere momenten van de dag ben ik zo diep aanwezig en aanhankelijk, dan tijdens mijn yoga-beoefening.

Yoga zorgt ervoor dat ik ga kijken wat mijn lichaam nodig heeft, hier en nu. Ik ervaar hoe krachtig het is mijn eigen kern te komen, bijwerk mij bezielt en waar ik uit mijn hart voor sta.

In 2013 startte ik de 4-jarige opleiding tot yogadocent aan de Saswitha-school voor Yoga en Wijsbegeerte, in Bilthoven (Utrecht). Een activiteit erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland en door de Europese Yoga Unie.   
Ik heb me in mijn laatste zwangerschap - gespecialiseerd in zwangerschapsyoga. Intussen verzorg ik de lessen zwangerschapsyoga in het Heilig Hart Ziekenhuis Leuven en in de Copiloot te Boutersem.

 
Cin Sommerijns
 

Mijn opleidingen

2013-2017 Saswitha Yoga en Wijsbegeerte, Bilthoven (500u)

2018 Ademtherapie (Saswitha Opleiding, Bilthoven)

2017 Anatomie, fysiologie (Saswitha Opleiding, Bilthoven)

2017 Specialisatiejaar Zwangerschapsyoga (Saswitha Opleiding, Bilthoven)

2016 Basisopleiding Kindercoach (Helen Purperhart - Almere)

Ayurvedische massage 2014 (Saswitha Opleiding, Bilthoven)

2013 Basisopleiding Shernborne (vzw Tiralala)

2009 Opleiding Kinderyogadocent (vzw Kreakatau)

2004 Leraar Secundair Onderwijs Economie, Nederlands (Erasmushogeschool Brussel)