Over yoga

Herken je het gevoel van nooit tijd te hebben voor jezelf? Je altijd maar te moeten haasten en niet even te kunnen stilvallen?

Yoga helpt om uit je hoofd en weer terug in je lijf te komen. Op de yogamat sta jij centraal! 

Yoga is meer dan een uurtje bewegen, het is een filosofie, een leefwijze die gaat over het verbinden en in evenwicht brengen van alle lagen van ons bestaan. 

 

De yogales

 Er zijn verschillende soorten yoga. Ik geef Hatha yoga vanuit de filosofie van Saswitha.

Dit is een vorm van hatha yoga die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt.

Kenmerkend voor deze lesstijl is de manier waarop je de adem gebruikt als middel om in jezelf die verbinding te ervaren. Is je adem rustig, zijn ook je gedachten rustig. Zijn je gedachten rustig, wordt ook je adem rustig en beheerst.

Je lichaam en je adem leren beheersen, dat zijn de belangrijkste pijlers van mijn yogalessen. 

Een Hatha yogales bestaat uit lichaamshoudingen, ademoefeningen en meditatie. Dit zorgt ervoor dat je onthaast, het vermindert stressklachten en het herstelt de verbinding tussen hoofd, hart en lichaam.  

 

Voor wie?

Yoga is voor iedereen,  omdat je zelf bepaalt hoe ver je gaat in een houding. Oefeningen variëren per les, soms zacht en ontspannend, soms krachtig en uitdagend. Maar altijd met liefde en respect voor je eigen mogelijkheden.

 

yogapunt-Cin-Sommerijns-60.jpg